Nederlandse Samojeden Club
opgericht 13 augustus 1932

Raad van Beheer

De Raad van Beheer is de organisatie in Nederland die staat voor de relatie tussen mensen en honden. Hierbij gaat het niet alleen om allerlei activiteiten die je met je hond kunt doen, zoals sporten of showen, maar ook om het fokken van gezonde honden. Kynologie staat voor alles wat te maken heeft met deze bijzondere relatie. Daarom is de volledige naam ook Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

De website van de Raad van Beheer bevat ongelooflijk veel informatie. Alles wat u over rashonden, het fokken, kennels enz.. wilt weten kunt u daar vinden.
Lees verder.....Gezond fokken met Fairfok en Fairdog

Digitale Brochure Fairfok

Met trots presenteren wij namens alle partners van het Platform Fairfok de digitale brochure voor de verantwoorde aanschaf van een hond.
Deze brochure is de eerste gezamenlijke publieksuitgave van het Platform Fairfok.
In de brochure staat informatie gebundeld van de partners om te helpen bij de keuze voor een gezonde en sociale hond.
Lees verder.....

Fairdog

FairDog is een samenwerking van o.a. dierenartsen, fokkers, wetenschappers, dierenbeschermers, importeurs van buitenlandse herplaatsers en dierenspeciaalzaken. Zij hebben de handen inéén geslagen om tot een volledig gezond en sociaal aanbod van honden in Nederland te komen. FairDog buigt zich daarom over de fokkerij en handel van honden.
Lees verder.....Fokker Ondersteuning

Als overkoepelende organisatie voor alles dat met houden van honden te maken heeft, vinden wij het verantwoord fokken van gezonde en sociale honden erg belangrijk. Daarom ondersteunen wij de verantwoorde fokkers van stamboomhonden graag bij het fokken van een nest stamboompups.
Lees verder.....
Raadar

Iedere maand geeft de Raad van Beheer een digitale nieuwsbrief, Raadar, uit. Hierin lees je meer over het gevoerde beleid, vind je de laatste kynologische weetjes en doen zij verslag van bijeenkomsten.
Ook vermelden zij in de Raadar welke verenigingen lid zijn geworden van de Raad van Beheer, vind je er een overzicht van kynologische functies en geven zij een beknopte kynologische agenda weer.

Wil je op de hoogte blijven wat er in kynologisch Nederland gebeurt?
Meld je dan aan voor de gratis digitale nieuwsbrief Raadar. Iedereen kan zich op de Raadar abonneren.
Aanmelden Raadar

Wilt u de vorige nieuwsbrieven nog eens graag lezen? Het archief van Raadar gaat terug tot april 2013.
Archief RaadarMededelingen

27 mei 2017
Publieksversie voortgangsrapportage Fairfok
Lees verder.....

12 november 2014
Het Besluit houders van dieren is sinds 1 juli 2014 van kracht. De Raad van Beheer krijgt veel vragen over de gevolgen van deze nieuwe wet- en regelgeving voor de hondenfokkerij, -tentoonstellingen en —wedstrijden. In dit artikel proberen we aan de hand van vraag en antwoord wat meer duidelijkheid te verschaffen.
Lees verder.....

25 september 2014:
De Raad van Beheer heeft een nieuw Uitvoeringsreglement aangaande huisvesting en locatie's.
Lees verder.....

29 oktober 2012:
Handboek "Fokken van rashonden, omgaan met inteelt en verwantschap", door Kor Oldenbroek en Jack Windig.
Lees verder.....

De NSC aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor directe of indirecte schade ontstaan door – al dan niet door derden aangeboden – informatie op deze site.

© 2016 Nederlandse Samojeden Club