Nederlandse Samojeden Club
opgericht 13 augustus 1932

Home > Pups > Baas gezocht > Fokkers > Dekreuen > Fokreglement > Gezondheid

Samojeden die door omstandigheden een nieuw tehuis zoeken kunnen op deze pagina vermeld worden. Deze service geldt ook voor niet leden omdat het belang van de hond voorop staat. De enige voorwaarde is dat de te bemiddelen Samojeed een officiële FCI stamboom heeft.
Info: Corry van den Ham-Nijdam, 0342-413809, corryvandenham@gmail.com

Bijgewerkt op 8 april 2018.
Goed tehuis gezocht voor Meeko

Meeko is een lieve, 4 jarige (ongecastreerde) reu. Hij is erg sociaal en kan met bijna alle honden opschieten.
Alleen grote (ongecastreerde) mannetjes kunnen soms voor spanning zorgen (voornamelijk honden als Staffords en Deense Doggen) maar Meeko heeft nog nooit een hond uit zichzelf aangevallen.

Hij is zoals eerder genoemd erg sociaal wat soms wel inhoud dat hij even hoi gaat zeggen bij alle honden die hij ziet. Dit is niet altijd even handig, want luisteren doet hij op dat moment niet. Verder is hij vanaf het moment dat we hem kregen (met 8 weken) gewend om los te lopen. Meeko is superlief en geduldig met ons zoontje van nu 2,5, dit is hij vanaf dat ons zoontje een baby was al geweest.
Hij is ook heel lief en geduldig met puppy's. Katten vind Meeko ook helemaal geweldig (wij hadden nog twee katten toen Meeko bij ons kwam, die zijn helaas overleden), maar soms een beetje te geweldig. Vooral buiten zal hij zijn uiterste best doen om ook hoi tegen de kat te zeggen (hij valt overigens de katten niet aan, hij probeert alleen met ze spelen).

Meeko is gewend om zo nu en dan alleen te zijn, kan zonder problemen 5 uur alleen zijn. Langer dan dat is met uitzondering wel eens voorgekomen (rond de 8 uur), dan begint hij wel licht sloop gedrag te vertonen (vooral pennen worden dan opgegeten).
Meeko is wel gewend dat er bijna altijd iemand thuis is, dus meerdere dagen achter elkaar alleen zitten vind hij niet prettig.
Ook is Meeko nog nooit helemaal alleen achter gebleven omdat we nog een ander hondje hebben.
Meeko is erg enthousiast, wat hij vooral laat merken door middel van blaffen. Dit is wel een aandachtspuntje. Een ander aandachtspuntje is dat Meeko kammen absoluut niet fijn vind. Meestal is hij er na 15 minuten echt helemaal klaar mee, wat natuurlijk niet genoeg is om zijn vacht goed onder handen te nemen.

Wij zien dan ook het liefst dat Meeko bij een liefhebber van het ras terecht komt, die van tevoren weet wat er in huis gehaald wordt zodat Meeko een plekje kan vinden waar hij gelukkig kan zijn en kan blijven. Het zou helemaal fijn zijn als er op die plek al een andere hond aanwezig is om mee te spelen omdat Meeko vanaf pup af aan gewend is om met onze andere hond (een keeshondje) te zijn.

Heeft u belangstelling voor Meeko neem dan contact op met Amy Reijnierse:
Amy Reijnierse
amykyrareijnierse@gmail.com
06-42368304

Meeko

Het is aan de nieuwe eigenaar om goede afspraken te maken over Meeko. De N.S.C. biedt de mogelijkheid een herplaatser onder de aandacht te brengen van liefhebbers van het ras maar aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor directe of indirecte schade ontstaan door – al dan niet door derden aangeboden – informatie op deze site..
De NSC aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor directe of indirecte schade ontstaan door – al dan niet door derden aangeboden – informatie op deze site.

© 2016 Nederlandse Samojeden Club